Julmarknad..

..I oktober.. Ja, jag vet det känns kanske lite i tidigaste laget, även för en jultokig som mig. Men julmarknaden i Julita brukar alltid vara i slutet av oktober så det har ju liksom blivit en tradition och en liten smygstart på julen. 


Många runt om i vårat avlånga land verkar ha fått den första snön under natten men här blev vi utan. Lite synd för det hade helt klart höjt stämningen på julmarknaden. 

Vid lunchtid anlände vi till Julita och mötte upp min syster med familj, mamma, pappa och min farfar. Så mysigt att få en dag tillsammans. 
 Så mycket folk som det var när vi skulle gå in har jag inte varit med om att det har varit tidigare år, vi fick till och med stå en stund i kö för att komma in. 

Vi strosade runt inne på marknaden i ett par timmar, tjejerna fick träffa jultomten och vi passade på att köpa lite julgodis och delikatesser i de olika marknadsstånden. Vi hann också kolla in hos Pettson och Findus och såg att dom hade fått julfint inne i sin lilla stuga. Jag kan inte hjälpa att längtan efter att få julpynta här hemma bara bubblar i mig. 
Men skulle jag börja riva fram julpyntet nu skulle Andreas få spader på mig minst sagt, haha! Så jag får nog snällt vänta ett par veckor till, får Andreas bestämma så helst till dagen innan julafton. Så är det att leva ihop med Grinchen ;)

Vi avslutade vår runda med att köpa en julkärve på vägen ut, det gör vi varje år. Tycker det är både mysigt och fint med en kärve utanför fönstret. Men varje år kommer vi på lite väl sent att vi köpt en o det är alltid samma skit att försöka slå ner stolpen i backen efter att kölen har slagit till, hahaha  vi får se om vi lyckas komma ihåg det tidigare i år. 


Efter marknaden följde syster, Tomas och bebis med hem till oss och vi har haft en så mysig kväll tillsammans. 
Vilken underbar lördag vi har haft!

Nu ska jag försöka sova, imorgon ska jag och tjejerna ut tidigt till stallet så det är dags att ladda om batterierna för en ny härlig dag.

Hoppas att ni har haft en fin lördag!

0 kommentarer

Miradagen ♡


Idag firar vi den här lilla busungens namnsdag. Mira finns ju inte med i den vanliga kalendern så vi har valt att gå efter svenskanamn istället och då har Mira namnsdag just denna dag. 

Vi (eller mer jag kanske, haha ) tycker att det är så himla mysigt att få fira, stort som smått och att få tillfälle att skämma bort mina barn är ju bland det härligaste som finns. 
 I min familj när jag växte upp firade vi också namnsdagar, lite som en perfekt tillfälle att få anledning att ses, fika och fira tillsammans. Jag gillar det! 

Så idag har vi alltså firat. Direkt när vi hela familjen var samlad här hemma blev det en mysig fika, Mira fick några små presenter.

  
Moa-louise hade gjort två små paket alldeles själv till sin lillasyster, såå himla gulligt, jag smälte verkligen. Hon hade gjort en teckning på hela familjen och en medalj i papper till Mira som hon sedan själv hade slagit in och skrivit Mira på paketen. Hjärtat liksom spricker ♡

Från oss fick Mira en liten Batmanbil, hon har ju av någon konstig anledning fått nippran på Batman helt plötsligt. Det är verkligen hennes nya favorit (på delad plats med Greta gris såklart, hon är oersättlig) och hon vill ha det på allt. Förra veckan när hon skulle göra sig fredagsfin så var det första hon hämtade i byrålåda batmanstrumporna sen va hon nöjd, då va hon fin. Haha älskade unge! Det är Batman på strumpor, tröjor o mössa. Så bilen gick helt klart hem. Vi hade dock missat den lilla detaljen att bilen var med massor olika ljud och låter sådär härligt mycket och irriterade länge, suck!
Resten av kvällen blev det film och mys i soffan. Innan läggdags följde allihopa med och hjälpte mig släppa in hästarna. 

Nu ska vi ladda upp oss, imorgon ska vi på julmarknaden i Julita. Jag längtar verkligen. Det pratas ju dessutom om att det kanske till och med kan komma lite snö till helgen, det vore ju toppen över I, förstå vilken stämning. 


Hoppas ni får en mysig helg! ♡0 kommentarer