Alla dessa projekt ♡

Ja ni, har man inte jobb så skaffar man sig sägs det och jo tack - skaffar oss jobb det göra vi här hemma. Haha!


Andreas fick ju 10 ton grus av mig när han fyllde, haha kul grej tänkte jag men aa jag kanske fick äta upp det lite för jäklar vilket jobb vi har haft med denna grusgång. 

Vi behövde verkligen grus och vi har pratat om det sååå länge men jag tyckte att vi kunde skyffla ut skiten bara medan Andreas absolut tyckte vi behövde en ny kant mot gräsmattan så så fick det bli. Helt rätt tänkt för det hade blivit mycket jobbigare att göra om kanten efter vi fått ut allt grus, men jag är ju så ivrig med allt och tänker sällan praktiskt ;)


Nu i dagarna kommer dessutom vår nya bubbelpool som vi beställt och även det kommer ju medföra massor jobb. Den ska sänkas ner i trallen och trallen ska stärkas upp och kanske byggas ut. Det ska isoleras under och ny el behöver dras ut. Ja listan kan göras lång! Så ja jobb det skaffar vi oss verkligen. 

Allting kommer bli så fint när det blir klart och jag hoppas vi kommer hinna njuta lite i sommar också mellan alla projekt. Vi har ju även en del målning ute i sommar och små utdragna projekt som att få upp en ny grind men äsch..det löser sig, det tar vi när orken finns helt enkelt.

Imorgon fyller vårat lilla busfrö Mira 2 år, Hur galet fort har det inte gått? Hon var verkligen nyss en liten bebis, typ igår ju.

Så ikväll har jag släppt allt jobb ute och gjort glass i mängder för morgondagens kalas. Andreas har haft hjälp av tjejerna med gruset, eller ja iallafall sällskap av dem.

Så otroligt skönt att det är röd dag imorgon så vi allihopa är lediga. Då kan städning och handling och alla bestyr klaras av tillsammans på förmiddagen så vi kan njuta allihopa av kalaset på eftermiddagen. 

Nu ska jag styra med det sista i köket och förbereda födelsedagsbrickan innan vi tar kväll. Andreas håller fortfarande på ute så honom lär jag väl få bryta spaden ur handen på och släpa in.

Så..Hejsvejs!

0 kommentarer

Nu då.. ♡

Måndag igen, vart tar veckorna vägen? 

Idag har jag och tjejerna varit hemma, jag skulle egentligen ha bytt min den här lediga måndagen till fredag som är en klämdag men nu fick det bli en sjukdag idag istället..så tråkigt! 

Men idag känner vi oss nog allihopa mycket, mycket piggare. Så imorgon kör vi på jobb och dagis igen. Ska bli superskönt!! 

Måndagar här hemma har ju blivit lite utav en städ- och tvättdag och idag var inget undantag. Jag har hunnit och orkat börja tvätta upp och packa ner alla vinterkläder skönt att få undan dem nu när sommaren verkar vara här på riktigt. 
 Dammsugaren har tuffat runt hela dagen i princip, alltså jag älskar våran robotdammsugare förstår inte hur jag någonsin klarat mig utan en ;)

Jag hade en plan att börja på att putsa köksfönstrena också men där tog både ork och lust slut helt enkelt. Det får bli en annan dag helt enkelt.

Ikväll har vi haft sällskap av Niclas och grabbarna har kört på ute med grusgången. Det kommer bli så jäkla bra när det är klart. Det är en del jobb kvar men snart så!!

Jag låg på latsidan när det kom till kvällsmat så idag fick det bli pizza rätt och slätt. Sen avslutade vi arbetet med fika ute på verandan. Är det inte fantastiskt att kunna sitta ute så här på kvällarna!? Hoppas det fina vädret håller i sig nu!

Nu har jag fipplat en stund och fått ordning på min nya jobbtelefonen så nu känner jag mig superredo för en ny arbetsvecka imorgon, den blir ju bara två dagar lång för min del men jag lär ha träningsvärk för det. Haha! 

Nää nu är det dags att få några timmars välbehövlig sömn.

Tjing! 

0 kommentarer

Hur är det möjligt?

Hur är det ens möjligt att vara sjuka så ofta som vi är? Det känns helt jäkla ofattbart. 


I söndags kväll hade Mira fått lite prickar på rumpan som vi reagerade lite på men mest pratade bort som lite blöjexem. I måndags var ju jag hemma med tjejerna, jag är ju föräldraledig på måndagar. Under dagen var Mira trött och gnällig och fler prickar blossade upp lite varstans. Natten till tisdagen fick vi i princip inte sova något alls. Så tisdag fick Andreas vaba. När jag ringde dagis på morgonen för att meddela att tjejerna skulle bli hemma berättade fröken att flera av barnen på lilla avdelningen hade fått vattkoppor så AHA..det var alltså det Mira hade åkt på... trodde vi. 

Andreas vabade tisdag-torsdag. Moa-Louise hade feber en sväng men inga prickar. Mira fick några mer enstaka prickar men verkade inte vara besvärad av dem. Hon var trött, gnällig och lite känslig och klagade över att hon hade ont i munnen där vi kunde sen en va vi trodde vattkoppa..

Vi fick inte riktigt ihop det med vattkoppor men tänkte ändå att vi kanske för en gångs skull kom lindrigt undan med något. Jag minns själv när jag hade vattkoppor och hur det kliade och hur dåligt jag mådde.

 I fredags vabade mamma tjejerna och då fick min syster som också varit sjuk i veckan veta att hon åkt på höstblåsor efter att ha träffat läkare.. och då föll polletten ner.. barnen har inte haft en lindrig släng av vattkoppor..dom har haft höstblåsor.. vilket jag också har åkt på nu. Alltså vafan. 

Jag kände mig extremt trött efter jobbet i fredags men inte mer än så. Men så natten till lördag hade jag frossa, frös så jag trodde jag skulle skaka sönder trots att det var supervarmt ute och inne. Halsen kändes helt plötsligt supersvullen och huvudet värkte nått fruktansvärt och under gårdagen kom blåsorna. I munnen, på händerna och under fötterna. Inte många men dom ömmar otroligt mycket. Idag har jag iallafall känt mig hyffsat pigg och orkat hålla igång lite grann. Men blåsorna är kvar och jag har svårt att svälja och äta. Men som sagt jag är ändå piggare idag så jag hoppas det vänder nu.

Höstblåsor blandas ofta och lätt ihop med vattkoppor men nu när jag läst en del om det är jag väldigt övertygad om att vi precis som min syster också har fått det. 
 Frågan är ju om det går både höstblåsor och vattkoppor på dagis eller om vi är fler föräldrar som tagit fel på typ av prickar. Det hade helt klart varit skönt att ha kunnat bockat av vattkoppor från listan men, men, nu har vi kört höstblåsor som man också (förhoppningsvis) bara får en gång. 

Hela helgen har bjudit på fantastiskt väder, själv njöt jag ju inte nå vidare av vädret igår då jag spenderade eftermiddagen sovandes på soffan.

 Men idag har vi hela familjen orkat vara ute och njutit av solens strålar. Jag blev väckt till nybryggt kaffe och skagenmacka så dagen kunde knappast ha börjat bättre. Efter frukost tog vi på oss och gick ut direkt så vi har ändå hunnit en del idag.  Vi har betat av lite av den gigantiska grushögen Andreas fick i födelsedagspresent av mig. Vi har fikat ute i solen och tjejerna har lekt för fullt och hundarna har strosat runt.
   Jag har tagit många och långa pauser för att orka med men det har gått bra. Jag har ju så förbaskat svårt att ta det lugnt och sitta still, det är verkligen inte min kopp te. Jag kan bli så irriterad, frustrerad och arg när kroppen säger något annat. Då skiter jag i att lyssna på den bara..ibland går det, ibland får jag sota för det i efterhand ;)

Men imorgon tänkte jag helt enkelt vara helt frisk igen. Och nu har väl vi fått vår beskärda del av sjukdom för i år, på riktigt! 

Nu är jag så trött att jag nästan ser dubbelt så någon avslutning i hockeymatchen kommer jag nog inte se.

Tack o godnatt! 

0 kommentarer