Utryckning!

Jaha då var det dags igen...aldrig en lugn stund med en så stor skara djur verkar det som! :)
Mamma ringde vid halv tio-tiden och sa ett en av stalltjejerna skickat ett sms att Haminja verkade jättehängig, typ febrig, det gjorde hon inte tidigare idag så och lillis hoppade in i bilen och åkte ut.
Visst verkade hon en aning trött, men ingen feber, ingen svullnad någon stanns eller andra konstigheter. Misstänker att hon kanske känt lite sig lite extra beskyddande över Valle de senaste dygnet då han fortfarande verkar lite virrig, gamla gubben och kanske sovit dåligt! Dessutom har hon jobbigt med klådan stackars min pärla! Imorgon ska hon badas igen och sen smörjas! Måste ringa veterinären igen och be om mer salva! Usch, kan hon inte bara blir bra nu... Jaja..bra kommer hon att bli, det handlar bara om att aldrig ge upp! Jag hade själv utslag över hela kroppen när jag var liten, det var extremt jobbigt,kliandet blir som en besatthet, det är obeskrivligt, men idag är det helt borta och det ska det snart vara på min pålle också! =)
 
 
Nu blir det sängen bums!!
 
 
 
0 kommentarer

Olyckligt...

Våran fina Vallis blir mutad med knäckebröd av husse, först lite tveksam men sen gick det bra! Enligt förra ägaren äter han inte knäckebröd =)
 
Alla vet hur lätt en olycka sker och i fredags var olyckan ute hos oss i stallet, vilket ALDRIG är kul.
 Lillis ringde mig på kvällen i ren panik och skrek att jag var tvungen att komma, så i illfart åkte vi dit.
 
 Lillis hade kastade ut lite att äta till de stora hästarna och lagom när hon kom upp till stallet vände hon sig om för att kolla hästarna en sista gång, då hörde hon en ordentlig smäll, en av unghästarna (inte våran tack o lov) sparkade Valle rätt i pannan, Valle föll till marken och började krampa. Jag kan bara tänka mig paniken min syster kände. Usch va hemskt. Hon va helt säker på att han skulle dö. När hon kom springade fram till Valle som låg på marken blödde han från pannan där han fick smällen och under hakan där han troligen sparkat sig själv under själva krampande vilket givetvis gjorde att det hela såg ännu värre ut.
 
När han efter en stund vaknade till igen och reste sig flög samma unghäst på honom flera gånger och när vi kom ut till stallet visade han tydligt att han var rädd för henne och sprang undan, (först kunde bara Andreas gå fram, lite sött va att han tyr sig till husse :) ! )   Kan tycka det är lite konstigt betende, Valle är ju ändå äldst av dem alla och borde få bestämma i hagen utan protest, han är absolut ingen slagskämpe och utgör ju inget hot. Klart att det här var väldigt olyckligt hur stor är sannorlikheten liksom.
 
Nåväl nu går han iallafall ensam med Haminja och dom trivs jättebra ihop. Valle tyr sig jättemycket till henne och det känns skönt! Men nu kommer man bli jättenojjig att släppa ihop hästar i framtiden.
 
Vi ringde veterinären direkt när allt hände och pratade med en jourhavande veterinär från Flen, hon sa att trauma mot huvudet kan orsaka krampanfall hos hästar och att vi skulle avvakta. Det är ju ovanligt med kramp hos hästar, jag tror aldrig jag har hört någon som varit drabbad tidigare. Känner ni till hästar med krampanfall?
Nu är lilla Valle sjukskriven i 1,5-2 veckor, stackars, stackars lilla plutten!
 Vi har ju inte haft Valle särskillt länge i våra ägor men tänk så fort man tar dem till sig, vi älskar honom redan och vill ju absolut inte att något ska hända honom. Våran stora, fina kille!
 
Imorgon ska jag åka ut med lite krya-på-dig-godis till snuttisen! ♥
 
Häst med kramp
0 kommentarer

Min arbetsmyra..

.....har varit i farten och nu är uthuset jämnat med marken..
 
Just nu ser det ju en smula risigt ut på tomten med allt bråte som ligger men jag tror det kommer bli riktigt bra när vi fått så lite gräs och gjort i ordning där. Blir stort och luftigt på tomten iallafall. Och till nästa år är planen att altanen ska byggas, den kommer bli kanon, det tvivlar jag inte en sekund på!!
0 kommentarer