Pettson och Findus ♡

I torsdags spenderade vi dagen på Julita gård och hälsade på Pettson och Findus som håller till där.

Vi mötte upp mormor och morfar och gammelfarfar i stan på förmiddagen och åkte i samlad trupp ut till Julita. Så himla roligt att dom alla tre både kunde och ville följa med oss. ♡

Moa-Louise var så förväntansfull över att få träffa sagofavoriterna Pettson och Findus så vi gick därför direkt till Pettsons gård. Alla barn som samlats där fick först börja med att hjälpa Findus att leta reda på Pettson som låg och sov. Sen löpte aktiviteterna på och avlöste varandra, sång, uppvisning, kurragömma och muckeljakt var några av dem.
Moa-Louise tyckte att det var superkul att hänga med alla barn och Pettson och Findus. Mira var som vanligt full av spring i benen och hennes favorit på gården var nappträdet där barnen kan lämna sina nappar när de slutat använda dem. Hon ville plocka ner alla och ta med sig hem, haha! ;)

Vi åt lunch vid caféet som ligger i anknytning till Pettson gården och efter det lite kaffe och glass.
Därefter strosade vi runt ett par timmar och kollade de vackra trädgårdarna och alla hus och byggnader som dom har lyckats bevara så fint.
Jag fascineras så av hur dom levde förr och tycker att sånt är jätteintressant. Jag hade så gärna velat kunna resa tillbaka i tiden och fått spendera en dag som dom levde då. Som sagt väldigt fascinerande. Kanske inte helt otippat förundras jag mest över deras stall, hur de använde och skötte sina hästar, hur viktig roll hästarna hade i samhället då :)

Vi hade sån otrolig tur med vädret, det var varmt med fläktade ändå skönt, en perfekt dag för att orka. En väldigt lyckad och fin dag med andra ord!

0 kommentarer

Sagostigen ♡

Igår drog jag och tjejerna tillsammans med mormor och morfar iväg på en liten utflykt till Sagostigen strax utanför Malmköping. Jag har inte varit där sedan jag själv var liten och hade bara lite svaga minnen därifrån. Mycket har säkert även ändrats sedan jag sist var där men det var otroligt roligt att se allting med "vuxna ögon". Lite minnen vaknade till liv trots allt ;)

Moa-Louise tyckte att det var jättespännande, Vargen från Rödluvan och Jätten var dock lite otäcka, lika så att gå över Bockarna Bruses bro men annars var allting roligt. Mira var väl inte riktigt med på att alla huset vi tittade in i var uppbyggda efter sagor och tyckte det var roligast att plocka stenar och härja runt, haha! Men det blev en supermysig runda längs den lilla stigen.

Lekområdet med både hoppborg och studsmattor fick högst betyg från Moa-Louise som hade kunnat stanna bara där i flera timmar.

Vi avslutade vårat besök på sagostigen med fika och glass innan vi styrde hemåt igen. Det var två trötta tjejer som slog ihop i bilen innan vi ens kommit ut från parkeringen.

Vi kommer absolut besöka Sagostigen igen, kanske inte denna sommar men garanterat nästa. Det lär bli lite lättare nästa år när Mira är lite större och kanske även hon får ut lite mer av sagorna.

0 kommentarer

Snart höst ♡

Njaa inte snart kanske men vi har redan nu börjat ladda lite smått för dagisstarten i höst. Mira ska skolas in i mitten av augusti och Moa-Louise ska byta till stora avdelningen i samma veva. Mycket nytt och många förändringar väntar. 
 
Här om dagen klickade jag hem nya stövlar till Moa-Louise eftersom hennes är på gränsen till att vara för små. Det blev dom här förtjusande stövlarna från det danska märket Bisgaard. Vi har haft samma märke på stövlar tidigare och varit mycket nöjda med både kvalitén och designen. Det här mönstret är en nyhet och jag hoppas dom är lika fina i verkligheten som på bilderna. 
 
Nu ska det sättas fart med att kolla över jackor, regnställ, mössor och vantar och allt annat som kommer behövas. Allt ska namnas. Nya namn-nappar ska beställas till Mira. Ny ryggsäck behöver införskaffas till Moa-Louise. Ja, det är en del att stå i och styra med innan hösten och dagisstarten är här! Men ett tag till får vi njuta av sommaren. ♡
 
Har ni börjar planera in för hösten ännu? :)
1 kommentar