Tredje advent

Åå det är bara en vecka kvar till julafton, hur fort har inte december gått hittills!?


Igår hade vi den årliga pepparkakshus-byggar-tävlingen!! En mycket trevlig kväll, det byggdes pepparkakshus för glatta livet, vi körde lite roliga julklappslekar, drack glögg och bara hade det mysigt. En superhärlig kväll trots att inte vårat pepparkakshus vann ;)

Idag har vi haft en riktigt söndagslunkdag. Vi har bakat lite saffrans bröd, kokat lite mer knäck och varit ute en sväng med pulkorna och fixat lite granris till uteplatsen.


Alldeles lagom för en söndag kan jag tycka! :)Hoppas att ni har haft en fin tredje advent!
0 kommentarer

Sagojul ♡

Igår eftermiddag passade vi på att åka en sväng till Kolmården där Sagojul äger rum, det är första året vi åker på Sagojul och vi  ville ju såklart passa på när vi har årskort. 


Vi hade egentligen tänkt åka som idag men insåg att det nog skulle vara betydligt mycket mer folk en lördag än en fredagkväll och dessutom känns det skönt att få en lördag hemma och hinna fixa och styra lite nu innan jul. Ikväll ska vi dessutom bygga pepparkakshus så det känns skönt att kunna ta det lugnt och förbereda inför det!! 

På Kolmården hade dom verkligen fått till en riktigt härlig julstämning, det var så fint pyntat med ljusslingor, granar och halmbalar överallt. Att det dessutom kommit lite snö som låg kvar på marken bidrog ju självklart med lite extra julstämning!!

 Det stod små torgbodar längs med gångstråken och vi köpte lite brända mandlar och annat gott att tugga på. Vi käkade kvällsmat i Bamses värld under värmefläktarna på uteserveringen, visst är det ändå lite mysigt att äta utomhus även på vintern, eller är det bara jag som tycker det!?


Tjejerna fick fylla små nät med fågelfrö som de fick med sig hem till småfåglarna hemma på gården. Superroligt! Vi kunde också läsa vilka fåglar som gillade vilka frön så nu får vi hålla kolla på vilka fåglar som kommer och hälsar på hos oss!!  Våra tjejer är ju väldigt fascinerande av alla sorters djur och vi matar redan småfåglarna här hemma sedan innan. Moa-Louise har till och med gjort en egen liten fågelstuga på dagis. Så i helgen ska självklart deras fröpåsar hängas upp i äppelträdet. 

Vi besökte även "Trollskogen" och fick titta på en spännande teater. Vi såg tomten lite på håll och det verkade räcka för tjejerna. Tomten är ju lite skräckblandad förtjusning för barn, iallafall våra, haha! 


Ja..det blev några timmar mysigt strosande i parken innan vi begav oss hemåt, supertrötta hela familjen. Tjejerna somnade nästan direkt i bilen på väg hem. 

Vi kommer med största sannolikhet besöka Sagojul nästa år igen! Har ni inte varit där så åk dit, det är absolut värt en besök!
  Moa-Louise ville åka dit varje jul resten av hennes liv, vi får sen vad hon säger om det när hon är 14-15 år ;)

0 kommentarer

Luciafirande och julgranskulor

Igår startade vi dagen tidigt med Luciafirande på dagis. Tjejerna var såå duktiga och jag är såå stolt! Moa-Louise sjöng högt och fint med i alla låtar som dom så länge har övat på. Mira hakade på så gott hon kunde men var nog rätt så förundrad över att det var så mycket folk där. 

  Både jag och Andreas hade tagit ledigt igår, dels för att slippa stressa iväg till jobben direkt efter luciafirandet men också för att få en mysig dag tillsammans. Och till tjejernas stora glädje kom både mormor och Niclas med och kollade på luciatåget. Det blev en riktigt mysig start på dagen. 


När lussandet var över åkte vi hemåt, bytte om, packade in oss i bilen och styrde mot Örebro för lite inhandling av julklappar.


  Vi startade på ikea där vi också käkade lunch och avslutade shoppingen på Marieberg. Jag känner mig så gott som klar med de flesta klapparna nu, jag började faktiskt extremt tidigt i år vilket nu känns otroligt skönt. Det blir ganska småskaligt med julklappar för oss i år, julklappsbudgeten blev helt enkelt inte så väl tilltagen som man önskat tyvärr. Men var är det man brukar säga - det är tanken som räknas, va!? :) 

På vägen hem stannade vi till vid sköllersta och köpte på oss ett par kilo av både prinskorv och köttbullar så nu är den första julmaten inhandlad också, det känns konstigt att vara ute i så god tid.. men.. Haha.. det blir väl lika stressigt för det dagarna innan jul..

Igår kväll fick granen äntligen krypa fram ur sin gömma i garaget och tjejerna hjälptes åt att pynta den så fin. Nu känner man julkänslan i hela kroppen, såå mysigt! Det är snart bara en vecka kvar !!! 

Tjing!

0 kommentarer