Det här med vab..

Ja ni, det här med vab är ju aldrig kul, det passar lika illa för alla arbetsplatser, för alla arbetssituationer, för alla föräldrar. Det är liksom aldrig läge att vara sjuk eller vaba. Men vad har man för val?

Vi har trixat och fixat i två veckors tid med jobb och vab för att försöka lösa det så smidigt som möjligt för alla parter. Ändå känner man sig extremt otillräcklig på alla fronter. Jag känner sån sjukt jobbig stress inombords över allt det här. Låt det bara bli ledig helg nu och låt oss vara friska nästa vecka. Jag bryter tusan ihop annars.

Idag är Mira mycket piggare men inte tillräckligt pigg för att orka en hel dag på dagis. Och jag tänker inte överlåta vårdande av mitt sjuka barn till förskolans personal. Det här är så otroligt svårt men just nu tänker jag skita i pressen från både mitt och Andreas jobb och stressen över att förlora pengar och låta Mira vara hemma veckan ut för att verkligen få hinna bli bra. Jag känner mitt barn, jag vet vad som är bäst för henne. Att folk utnyttja vab för att vara hemma från jobbet är för mig ofattbart och jag tänker inte stå här med dåligt samvete när mitt barn faktiskt inte är friskt.

Usch, stress, press och panik från alla håll. Vi har ju inte direkt valt själva att bli sjuka.

Som om det inte vore nog med två veckor med sjuka barn så har vi samtigt haft stopp i avloppet här hemma, vatten i hela källaren, Moa-Louise har haft en allergisk reaktion, värmesystem som inte fungerar osv. osv. Listan kan göras lång. Sen ska allt övrigt hinnas med. Tvätthögen är enorm och jag minns knappt när jag hann städa av här hemma ordentlig sist. Tid för mig och Andreas sista tiden har nästan varit obefintlig. Utöver det har jag fem hästar som skulle behöva mig mer än jag hinner. Det dåliga samvete nästan äter upp mig. Tiden räcker verkligen inte till, speciellt inte när någon här hemma är dålig. Och jag vet att vi är långt ifrån ensamma från att känna otillräcklighet i vardagen. Och jag säger verkligen inte att vi har det värre än någon annan. Men ibland är det tuffare än annars.
Nu har jag fått klaga av mig lite och ska göra mig iordning för att åter igen möta Andreas i dörren och sedan åka och jobba.

1 kommentar

Dumma baciller

Ja här fortsätter bacillerna att härja runt. Stackars lilla Miran är så otroligt snorig och hängig. Tack och lov har hon varit feberfri idag men hostan är tillbaka så fort vi lagt henne för natten, jag tycker så synd om henne. Och eftersom hon inte kan prata så är det så svårt att veta hur vi kan hjälpa henne bäst. Två nätter i rad nu har jag fått bulla upp med kuddar och suttit och sovit med henne, det har varit det enda som hjälpt. Det va ena riktigt envis baciller hon har råkat ut för, men det är väl så här för de flesta barn när de börjar förskolan. Har för mig att vi hade exakt samma visa när Moa-Louise började dagis. Tror knappt vi hann igenom inskolningen med henne innan det var dags för tråkiga sjukdagar hemma.

Så idag fick jag styra om lite i mitt schema på jobbet och vara hemma med tjejerna tills Andreas kom hem och kunde byta av mig. Det är otroligt jobbigt att känna pressen över att man behövs på jobbet samtidigt som jag vill finnas hemma och underlätta för alla nu när Mira är sjuk. Moa-Louise blir ju också lite drabbad när Mira behöver mycket närhet och ompyssling. Men hon är så rar och kramar och myser med lillasyster. Världen bästa tjejer ♡

Nu står vi lite i valet och kvalet om vi skulle få iväg Moa-Louise till dagis imorgon en liten sväng för att hon ska få utlopp för lite energi och se något annat än hemmets fyra väggar. Tror hon kan behöva det även om hon själv säger att hon helst vill vara bara hemma.
Mira kommer självklart få vara hemma även imorgon. Skulle aldrig kunna lämna henne på dagis när hon är så hängig även om hon är feberfri.

Usch va det är tråkigt med dessa sjukdagar, nu vill jag verkligen bara att vi alla ska få vara friska så vi kan hitta på massor roliga och mysiga saker. Till helgen måste vi alla vara pigga, jag har ju ledig helg.

Nej far och flyg med er nu bacillskrällen!

0 kommentarer

Inga tandtroll ♡

I början av månaden hade Mira tid hos tandläkaren för sin första undersökning.
Vi var lite bekymrade över hur det skulle gå med tanke på brottningsmatcherna vi dagligen har här hemma i samband med tandborstningen. Haha. Men det gick riktigt bra. Moa-Louise ville hemskt gärna vara med så hon kunde hålla Mira i handen om hon skulle bli rädd, min stora omtänksamma tjej ♡

Vi fick träffa en jättetrevlig tandläkare, hon var lugn och lättsam.
Hon pratade om tandborstning, tips och råd vid kost- och dryckesvanor och lite allmänt innan hon fick ta sig en titt på Miras alla sex tänder. Hon öppnade givetvis inte munnen självmant men för att kunna skrika måste ju munnen vara öppen så då får man passa på ;)
Och allt såg mycket bra ut, hon hann till och med se att det var fler tänder på gång, skönt att höra det var ju verkligen på tiden.

Nu kommer hon inte få någon kallelse till tandläkaren förrän vid tre års ålder om inget händer.

Har ni bra rutiner för tandborstning?

Jag själv är ju förskonad från hål i tänderna, ja jag har aldrig någonsin haft hål. Så jag hoppas mina tjejer får ärva min goda kvalitet på tänderna.

Här nedan kan ni läsa några råd från sjukvårdsupplysningen när det kommer till tandvård hos små barn.

Mat som är bra för kroppen är oftast även bra för tänderna.

Fem viktiga kostråd för att få friska tänder hos barn:

Servera två huvudmål och 2-3 mellanmål om dagen som gör barnet mätt och tänderna den vila de behöver.
Vänj inte barnet vid söt dryck i nappflaska eller att låta hen ta med välling i sängen.
Vatten är en bra dryck mellan måltiderna eller om barnet är törstigt.
Undvik mat med tillsatt socker och sockra inte på gröt, fil eller liknande.
Begränsa godis och läsk till enstaka tillfällen.

0 kommentarer