12 månader ♥

 
Mycket har hänt sedan förra månadsuppdateringen som du kan läsa här . Fast det tror jag dock att jag skriver varje månadsupddatering, hehe! Men det är sant, det händer så mycket och så snabbt att jag knappt hinner med. Ibland är det nya saker från en dag till en annan.
 
  Strax efter förra inlägget släppte det och lilla ängeln började sakta men säkert att ta sina första steg och nu går hon riktigt bra. Idag väljer hon till och med hellre att resa sig upp och gå än att krypa. Hon kan resa sig själv utan stöd och hon knatar på ordentligt. Blansen är väl fortfarande inte helt hundra men hon blir stabilare och stabilare för varje dag som går. Det känns så härligt men ack så underligt att vår lilla tjej går nu, hon blev helt plötsligt en liten människa, inte vår lilla, lilla bebis längre. Mammas stora tjej ♥
 
"Tackvare" gympan vi går på har lilla ängeln fått upp ögonen för att klättra på saker, eller snarare på allt och hela tiden. Är det inte trappen eller hunden eller en låda så är det tvbänken eller soffbordet. Här klättras det på allt!
 
Något annat nytt vi har lärt oss den här månaden är att klappa händerna, superroligt! Klappa fötterna kan vi också på skötbordet!
När vi sjunger "klappa händerna när du är riktigt glad" så klappar hon glatt med! :)
 
På sömnfronten har vi fått ett rikitigt bakslag, mer om det tänkte jag skriva i ett separat inlägg.
 
Tänderna är nu mera sex stycken..och fler på väg.
 
Mat älskar hon fortfarande otroligt mycket och hon äter riktigt duktigt.
 
Några dagar innan ettårsdagen hade vi ettårskontroll på bvc. Det var dags för lite sprutor igen samt kontroll, vägning och mätning.
Denna gång gick det inte riktigt lika bra som det brukar, lillan blev lite rädd för doktorn med sitt kalla stetoskop som han skulle trycka mot henne, det ville hon inte alls vara med på. Så redan här kom tårarna och det blev inte bättre när vi fick sprutorna. Så det blev en lite gråtstund, men det gick ganska snabbt över ändå.
Vågen visade 9150g och mätstickan 74 cm. Hon ligger lite under snittkurvan och hennes egen kruva har planat lite, men det vara ganska vanligt när de helt plötsligt får lite spring i benen och jag är inte det minsta orolig för jag vet ju som sagt att hon äter duktigt!
 
Hon använder fortfarande övervägade storlek 74 på kläder, det mesta 80 är fortfarande lite stort. Och fortfarande storlek 4 på blöjor till den lilla gosrumpan!!
 
Vi står fortfarande i kö till dagisplats här i byn och hoppas på att hon kommer in innan sommaren men vi har fortfarande inte fått något besked. Hon kommer helt enkelt att få vara hemma tills vi får plats på dagiset här, jag vill inte skola in henne på något annat ställe för att vänta på att hon kommer in, det finns inte på kartan.
 
Det var det jag kunde komma på just i skrivande stund! Såklart har det hänt mycket mer men en del saker är svåra att sätta ord på, hon utvecklas på så många olika sätt hela tiden :)
 
0 kommentarer

Ettåring ♥

 
I går var det en hel vecka sen lilla ängeln blev ett år..ett helt år! Det är helt galet! Imorgon är datumet som vi fick som BF efter RUL. Första budet var bf 22/2  men hon fick lov att komma tidigare varesig hon ville eller inte som ni flesta redan vet :)
 
Förra helgen gick minst sagt i ett, lördagen firades lillans födelsedag med alla fina vänner, det blev god smörgåstårta och många härliga skratt. En superhärlig kväll och lillan fick otroligt mycket fina presenter.
 
Söndagen - dagen med stort D började vi med att servera vår lilla ettåring bakelse, sång och paket i sängen. Det var minst sagt en överlycklig tjej slog upp ögonen!
 
Vid klockan två kom hela tjocka släkten och jag tror vi var närmare 35 personer här hemma i vår lilla stuga! Vi bestämde oss för att inte dela upp kalset dels för att lillan inte hade orkat och dels för att vi tycker att det kan va kul att släkterna kan få träffa varandra ibland. Det händer ju typ aldrig! Det blev fika med massor tårta, bakelser och kakor. Födelsedagsbarnet fick såklart skära första biten på tårtan ♥
Efter det blev det paketöppning och åter igen fick lillan otroligt mycket fina presnter, kort och pengar!
 Senare på kvällen kom morbror som hade jobbat och efter det dök lillan fina gudmor och Johan upp för att fira lite.
Behöver jag ens nämna att det var en trött liten tjej som slog i hop som ett kort hus i famnen på gudmor under kvällen! ^^
 
 
Tusen tusen tack till alla som uppvaktade vår lilla tjej på hennes första stora dag!
Kärlek till er!
0 kommentarer

Älskad från första stund ♡


Det känns helt overkligt att det strax är exakt ett år sedan vår dotter föddes, klockan 01.54.. jag har ställt klockan för jag vill vara vaken just den här minuten och bara njuta, tänka tillbaka och minnas den bästa stunden i hela mitt liv. Du kom till oss som en efterlängtad, underbar liten ängel och du är såå älskad från första stund. Min kärlek till dig är så obeskrivligt stor. Du är det bästa som någonsin hänt mig. Jag är så lycklig för dig. Jag älskar dig ♡Grattis min älskade dotter på din ettårs dag!! ♡Kan fortfarande inte fatta att det är ett år sedan! Jag har strax varit mamma i ett helt år, jag är så lycklig så tårarna rinner ♡
0 kommentarer