Potträning ♡

 
Det var länge sedan vi introducerade pottan för lillan men vi har inte lagt någon press alls på att den ska användas. Vi ville att det skulle komma mer självmant av egen fri vilja och nu har intresset börjat vakna till liv utan tjat och onödiga krav.
Hon säger nu själv att hon vill ha trosor på sig:
- Trosor som mamma har!
och hon tar själv av sig blöjan och vill hellre vara "nakenfis".
 Så nu kör vi på, idag är andra dagen utan blöja. Det gick bra igår och hon blir oroligt stolt över sig själv när hon kissar på pottan. Som lite extra bonus har vi plockat fram toapappret med Kitty på som hon fick av fina Lize-lotte, det gör det lite roligare ändå. Vem skulle inte bli glad av att få torka rumpan med Hello Kitty-papper liksom!? ;)
 
Såklart blev det ett par "olyckor" igår men det är ju sånt man räknar med. Vi skyndar långsam och som sagt vi ställer inga krav. Hittills idag har det varit torrt. Hon har haft blöjan på under middagsvilan och under natten såklart, den biten tar vi när vi vant av oss på dagen.
 
Ska bli spännande att se om det håller i sig, skulle ju ljuga om jag inte sa att det ska bli skönt med ett blöjbarn mindre om inte för den ekonomiska biten, blöjor kostar liksom skjortan.

Hur har ni pottränat era små? Hur gamla var de när de blev blöjfria? :) 
 
Nu håller vi tummarna för torra trosor och full potta!
 
Tjing!
2 kommentarer
Elin

Leiah blev av med blöjan förra sommaren, drygt 2 1/2 va hon då men nattblöjan hängde kvar tills i lördags då hon inte hade något val eftersom dom va slut! 😊

Hanna Z

Noomi som fyllde två i februari är blöjfri sen ett par veckor tillbaka. Vi körde trosor hemma efter förskola och så ett tag och när sommarlov/semester började körde vi all in. Gick väldigt fort och hon sa till själv utan att vi behövde fråga, såklart hände olyckor första dagarna men över förväntan! Såå skönt med två blöjfria :)