Tio månader ♥ 
 
Igår blev våran älskade lilla dotter hela tio månader, jag kan inte tro att det är sant, det är tio månader sen hon föddes, tio månader sen vi fick träffa vår älskade lilla ängel första gången. Tio månader sen mitt hjärta exploderade av lycka.
 
Den senaste månaden känns det verkligen att hon börjat gå från bebis till ett litet barn. Hon förstår så mycket mer, hon bestämmer själv när hon ska ha nappen eller inte, när hon vill dricka ur flaskan eller när hon inte vill ha mer.
 
Peka har blivit en superhit de senaste veckorna, nu pekar vi på allt vi vill ha och på alla som ska komma!
  Vi pussas massor också (med öppen munn dock) och ber man om en puss vet hon precis hur hon ska ge en riktigt slemmig gospuss. Vi kan även säga ex.
- Pussa hunden
Då pussar hon på Ticko eller Dixie.
Vinka är fortfarande en grej vi kan fast inte lika roligt som att peka. "Give me five" är också fortfarande roligt ibland!
 
Nu står hon riktigt stadigt mot saker och minst en gång har hon stått helt själv utan att hålla i sig, så det går framåt.
 
Hon äter otroligt mycket, till frukost äter hon och jag ungefär lika mycket om inte hon äter mer ;) Och hon gillar ALLT! Frukt är en riktig favorit, vilket vi kör till de flesta mellanmål.
 
Tand nummer två är nu uppe, den kom snabbt efter tand nummer ett och det måste jag säga har varit helt smärtfritt, pangbom så var det bara två små gaddar där inne helt plötsligt! Kan tänka mig att det blir värre sen med tänderna längre bak, dom är ju tjockare. Vi är noga med att "borsta" de små varje kväll för att få in bra rutiner på det, det är än så länge superkul.
 
Sover gör hon fortfarande lika bra även om vi inser att vi måste börja spika bättre läggdagsrutiner. Tanken är att hon ska försöka vara i säng ungefär samma tid varje kväll, idag är det så himla olika. När går er barn och lägger sig?
 
Hon är väldigt livlig våran lilla busunge, hon sitter nästan aldrig still och ljudnivån är allt som oftast HÖG. Ibland gapar hon så dant att det inte ens går att föra en konversation i rummet, tur hon gapar va glädje det kan man ju stå ut med ;)
 
Igår var vi på bvc för vägning och mätning, nu väger lilla ängeln 8835g och är 71 cm lång med huvudomfång på 46cm. Trodde faktiskt hon skulle ha dragit iväg mer viktmässigt men hon följer sin nya kurva efter dippen superfint!! Hon fick göra lite små tester, slå ihop träklossar, ingen match, träklossarna kunde man slå superhårt på vågen istället, det lät mer. "Pincettgreppet" testades genom att lilla ängeln fick plocka upp ett litet russin, inga problem, hon gav det till mig, duktiga lilla tjejen mamma vart så stolt! Nio av tio försöker ju stoppa det direkt i munnen. Nästa besök på bvc har vi inte förrrän strax före ettårsdagen, men jag tänkte försöka ta mig dit för att väga nån gång däremellan.
 
Det är väl i stort sett det som har hänt senaste månaden, förra månadens uppdateringen kan du läsa om här.
 
0 kommentarer