En tuff vecka med underbart avslut ♡


Ja usch hörni, den här veckan har varit tuff.    Jag har fortfarande extremt kämpigt på nätterna, jag kräks flera gånger varje natt och får kanske ihop max två-tre timmars sammanhängande sömn och det börjar helt klart tära på mig både fysiskt och mentalt. Jag vet att det inte lång tid kvar nu och det är verkligen bara att bita ihop. Jag försöker njuta så mycket det bara går av att känna bebis rörelser där inne, det är så mysigt! Men jösses vad jag längtar efter min lilla bebis nu!!

Förra fredagen var jag hos min barnmorska och allt såg bra ut med undantag för något med blodet, hon sa att det var svårt att förklara,  men typ någon form av immunitet av blod jag fått tidigare så nu måste jag komma in för blodprov regelbundet. Det skulle inte vara någon fara men dom ville ändå ha koll. Känns som det varit så mycket denna graviditet med det höga blodtrycket och allt det också. Samtidigt känner jag att jag har mått väldigt bra kroppsligt, den är nu sista veckan som jag känner av både i ryggen och i höfterna, det börjar bli riktigt tungt och påfrestande för kroppen. Det är svårt att hitta ställningar som blir avslappnande för kroppen varesig jag ligger, sitter, står eller går. Men jag försöker hålla igång så gott det går och jag tänker att kroppen mår bäst av att röra på sig även om det är tungt och flåsigt. 

I måndags var jag på ännu ett tillväxtultraljud, allting såg bra ut. Det mättes flöden igen som även dom såg bra ut. Bebis växer som den ska och det var full fart där inne i magen. Nu får vi se om vi hinner med ett ultraljud till innan det är dags för bebis att komma ut till oss. 
 
Vardagen är redan I full snurr efter två veckor i skolan. Det går fort att komma tillbaka till vardagens ekorrhjul..men visst är det väl ändå lite skönt med rutiner och lite mer struktur på dagarna, det kan jag inte säga annat om. 
  Tråkigt nog har vi fått ett riktigt bakslag för älskade lilla Mira. Vi hade ju till och från extremt jobbigt med lämningarna när Mira gick på förskola, hon får sån fruktansvärd separationsångest som kommer och går. Och nu har vi fallit tillbaka i det även vid lämning i skolan. Första dagarna i skolan gick det såå bra, såklart var hon nervös första dagarna men hon hakade på syrran och kompisarna. Men så slog det om och det har nästan varit helt omöjligt för mig att lämna henne på mornarn. Hon är så ledsen och gråter och håller krampaktigt tag i mig, hon bönar och ber att jag inte ska lämna henne. Inget funkar, varken syrran, kompisarna eller fröken kan locka med henne in. Hon får panik över att jag ska lämna henne. Och med både sömnbrist och hormoner som nästan sprutar ur öronen så har det varit fruktansvärt för mig, mitt hjärta har gått i tusen bitar, jag vill ju bara ta med henne hem och gosa ner mig i soffan med henne och pussa henne tills allt känns bra igen... men jag kan ju inte, jag får ju inte.
   Jag har hållt tårarna inne tills jag satt mig i bilen.. men i torsdags brast det helt och jag kunde inte hålla tillbaka. Där satt både jag och Mira i korridoren och grät.. Och som av en slump kom då skolans kurator förbi i korridoren just då, mitt i allt kaos. Vi fick träffa henne en liten stund på hennes rum och prata lite snabbt och hon lovade att försöka hjälpa oss 🙏 Så nu har vi fått lite goda råd från henne och vi har verkligen försökt prata igenom med Mira hur hon vill ha det på morgonen. 
  Så imorgon ber jag till alla högre makter som finns att det ska funka. Jag ska verkligen försöka hålla mig lugn och stark och hålla oss till den plan som jag och Mira har bestämt 🙏🙏🙏

Älskade unge jag vill bara att du ska ha det bra ♡ Samtidigt är jag egentligen inte alls orolig över att hon inte trivs i skolan för när jag hämtar henne efter skolan kommer hon alltid studsande till bilen, såå glad och lycklig, hon kastar in ryggsäcken och vill springa tillbaka till skolgården och vänta där på Moa-louise, likadant varje dag. Hela vägen hem bubblar hon nonstop om allt dom har gjort i skolan och alla hon har lekt med och morgonens jobbiga lämning är som bortblåst. 
Jag hoppas, hoppas, hoppas verkligen att det vänder på mornarn nu 🙏

I fredags fick iallafall Andreas ta lämningen, han fick ta ledigt från jobbet på morgonen helt enkelt för jag behövde en paus, jag kände att jag mentalt verkligen inte orkade en till jobbig lämning denna vecka. Dessutom hade jag hovslagaren att passa ute i stallet. 

  Som jag nämnt tidigare har vi ju kämpat med Avensis fång en lång tid, hon är nu "friskförklarad" men man måste ändå vara extremt försiktig och oerhört observant på förändringar. Efter fång brukar hovarna ha tendens att växa snabbt, bli långa och torra. Egentligen hade vi tid för hovslagaren först nästa vecka men Avensis hade fått en rejäl spricka i hoven som behövde åtgärdas omgående för att inte orska en rad andra problem som kan uppkomma. Och det är väl tur att just vi har världens bästa hovslagare som ställer upp i ur och skur, fixar och trixar och kommer med goda råd. Han är ovärderlig verkligen!!! Han fixade till hoven och nu kan vi återgå till vår plan att få igång henne helt i ridningen. Halleluja!!!!

Efter att jag hämtat tjejerna i fredags var jag så matt i både kropp och knopp och jag somnade av ren utmaning på soffan. Och mina älskade tjejer var så underbara och lekte lungt själva och lät mig sova helt ostört. Två timmar sov jag och som jag behövde det.

  Fredagskvällen skulle bjuda på ett restaurangbesök hade Andreas proppsat på hela veckan, jag var egentligen inte alls så taggad men gjorde mig i ordning så gott det går nu för tiden.. 
...Men nej något restaurangbesök blev det då verkligen inte. Min älskade syster, min älskade mamma och mina älskade vänner överraskande mig och tjejerna med en babyshower. Jag kan inte med ord beskriva hur lycklig jag känner mig över att ha så fina människor i mitt liv. Om ni bara visste hur mycketjag uppskattar er i mitt liv!! 
  Jag var sååå fylld av lycka och energi efter kvällen, det var verkligen precis vad jag behövde, en lugn kväll med människor jag älskar. Och det var såå fantastiskt fixat, allt var så fint, Alla dekorationer va såå fina, dom bjöd på otroligt god mat och såå gott fika och vilka presenter vi fick. Får man ens bli så här bortskämd när man väntar bebis nummer tre? Jag hade inte alls förväntat mig det här, jag hade inte en tanke på att jag skulle få en så fin överraskning. Jag kan inte vara värd detta 🙈
Jag kan inte med ord beskriva hur tacksam jag är för allting, vilken otroligt fin överraskning!! 

Tack, tack, tack alla fina ni, ni är underbara!! Om ni bara visste hur mycket ni betyder för mig. ♡♡♡♡
Och tjejerna blev också så överraskade, dom var så lyckliga över att få vara med, dom var så nöjda med kvällen även dom. 

Som alltid blir det alldeles för få bilder tagna men jag kommer spara allt i minnet och i hjärtat ❤❤❤ Här ovan är några iallafall!!

Och alla fina presenter vi fick har tjejerna fått lov att visa upp i deras nästa video på Youtube. Dom tycker det är såå kul med allt till bebis och dom är såå stolta. Håll utkik så ni inte missar deras nästa video!!! 

Resten av helgen har vi mest hållt på här hemma och förberett så mycket vi kan för bebis. Nu är vagnen i ordning, tjejerna har valt ut kläder vi ska ha med i bb-väskan, alla andra kläder är tvättade och nervikta i lådorna, ja det mesta börjar falla på plats nu. 
  Det känns skönt, man vet ju faktiskt inte när det är dags. Bebis kommer ju att födas med planerat kejsarsnitt men om bebis nu inte vill vänta till det planerade datumet så kan man ju inte stoppa den, då får den ju plockas ut tidigare (med kejsarsnitt om det nu inte mot all förmodan skulle gå superfort).  Så det känns otroligt skönt att ha det mesta klart redan nu faktiskt!!



Men idag startade vi dagen som vi brukar på söndagar - i stallet och det var så härligt med en dag utan regn för en gångs skull, det känns som det var länge sedan nu.  Tjejer red i nästan 1,5 tim och det gick så bra. Avensis var en aning pigg efter vilan pga. hoven så Mira fick sig en lite flygtur i forma av en avramling när Avensis busade runt lite på banan. Men det gick bra och hästarna skötte sig exemplariskt resten av passet!! 
Själv tog jag en lagom långsam och lagom lång promenad med gammelhästarna, det fick räcka för mig!! 

Och dagen avslutades så mysigt, vi drack te, fikade och la pussel som avslut på den här fantastiskt helgen!! Hur mysigt? 
 


Imorgon är det en ny vecka, en bra sådan hoppas jag! Jag håller tummarna för mycket sömn och bra lämningar 🙏🙏
  Vi startar veckan med ridskolan imorgon och sen rullar veckan på så nu är det hög tid att sova och ladda om batterierna. 
Det blev ett ovanligt långt inlägg idag men så är det när det händer mycket!

Tack och hej vänner, glöm inte trycka på hjärtat eller lämna några rader om du tycker att det är kul att följa med i våran vardag, då blir jag glad!! 
👇❤🙏
0 kommentarer