Vecka 30 ♡


Ojoj vad veckorna rullar på, vi är redan i slutet av vecka 30. Det är inte klokt va fort det går.

Bebis växer så det knakar och det verkar som det börjar bli trångt där inne nu. Det är hela havet stormar i magen titt som tätt. Speciellt när jag vilar eller bara sitter stilla. 

I måndags var jag hos barnmorskan igen och hade även ett tillväxtultraljud inbokat då.
  Alla prover såg bra ut, förutom att järnvärdet va lite lågt, men jag har faktiskt varit lite slarvig med järntabletterna på sistone så där måste jag skärpa till mig. 
  Jag känner mig extra lättad över att blodtrycket ligger så bra, att medicinerna jag trycker i mig faktiskt gör skillnad. Och inga tecken på havandeskapsförgiftning, så skönt! 

På tillväxtultraljudet mättes både bebis och flöden. Bebis växer som den ska och väger ungefär 1,5 kg vilket den förväntar göra I denna vecka. Man ser ju inte så mycket av bebisen på ultraljudet nu när den är så stor,  till skillnad från RUL när man ser hela bebisen så ser man nu typ bara en lite fot vifta förbi. Alltings såg iallafall bra ut och vi har ytterligare ett tillväxtultraljud inbokat om några veckor. 

Här hemma börjar vi sakta men säkert förbereda för bebis, härom dagen skruvade Andreas upp skötbordet så jag kunde stuva undan lite grejer vi köpt och fått, typ lite salvor och sånt. Den lilla korgsängen är på plats i sovrummet, de flesta pluttekläderna är upptvättade och vi har köpt en bilstol. Vi har en del punkter kvar att pricka av på listan men det känns skönt att ha bockat av några. Jag vill ju liksom inte spara allt till sista stund med tanke på att jag inte vet hur jag kommer att må. 
 
 Jag glömmer ibland bort lite att bebisen snart kommer vara utanför magen.. Det har känts så himla långt bort.. men nu är det ju faktiskt inte långt kvar alls längre. Helt galet!

Men du är så efterlängtad du lilla knyte 💕
0 kommentarer