Hundkul!!

I morse vart det stallet. Släppte ut hästarna och gick en sväng med voffsigarna.
Vi mockade och gjorde klart allt och sen tog jag och Lillis en riktig långtur med Haminja och Zidane. Vi red bort till vännevad och sen över grusgropen och hem..hur härligt som helst. Minja krånglade en stund när vi var på väg hemåt med lugnade sig efter en stund.

När vi kom tillbaka till stallet passade jag på att spola Minja med slangen så hon vart ren och fin (tills hon rullade sig i hagen). Sen smörjde jag träns, stövlar och skydd, duktiga jag!!

Sen fick hundarna kissa lite innan vi åkte in till stan. Jag släppte av Madde hos mammsen för att hon skulle få hjälp med lite räkningar och annat viktigt. Själv åkte jag hem till päronen och letade fram höga gummistövlar för dagens spårning och ett par vita tävlingsridbrallor Susanna ska få låna till lördag...hoppas, hoppas de för tur med sig nu!! =)

Jag åkte och handlade lite små saker och sen hämtade jag lillan! Vi åkte hem och hann bara byta om innan det var dags att ge sig av igen. Åkte och möte upp Mia stax innan tre och sen bar det av ut i skogen.

Ticko började pipa redan innan vi svängt in på grusvägen...nästan hoppade runt där bak..Ganska gott teckan måste jag väl säga.. ;)
Första spåret var samma som vi började med sist, genom en gammal "slaktplats" och det gick strålande, ett återtagande sen gick det som på räls och såklart vart han ööööverlycklig när han hittade klöven. Stoltare är svårt att vara.


Efter det fick vi ett längre spår, i stil med anlag.. Innan vi gick sa Bula att det kunde vara några gula snitslar utöver de röda. Så i tredjevinkeln virrade vi bort oss lite och jag hittade ett gäng gula snitslar jag följde, men Ticko verkade helt vilsen..kanske inte så konstigt med tanke på att det var fel spår, eller ja där vi gick fanns inget spår. Efter en bra stunds snurrande utan att ha hittat nått spårslut tog vi oss ut på vägen igen och gav upp. När vi kom tillbaka hade Bula redan gett sig ut och leta efter oss... haha!! Lite surt kändes det allt eftersom starten gick så himla bra.

Som avslut fick Ticko ta ett spår som gick rakt genom ett kärr..Bula fick gå med honom för att trigga igång honom lite.
Jag var ju helt övertygad om att Ticko skulle vilja plaska runt i vattnet och se det mer som bus men icke.
Han tvekade lite först och kollade frågande på Bula när han visade på Ticko att spåret gick genom vattnet, men när han fick beröm vadade han utan tvekan ut och plockade det spåret också.... Duktig min lilla älskling!!!!

  Vi fick testa olika spårlinor idag också och jag kan lätt säga att jag måste spara ihop till en läderlina, de var så jädras bra. Jag tyckte man fick mer känsla i linan än med den vanliga nelonlinan som är som ett gummiband. Så det står nu på inköpslistan. ^^

Lillasyster och lilla Miilo fick också äran att prova på ett litet kort bebis-spår. Det gick superduper, tyvärr var Miilo inte överdrivet förtjust i klöven och inte lillasyster heller. När Bula sa åt henne att leka lite med klöven framför honom såg man hur illamående hon blev och så sparkade hon lite på den.. Hahahaaa fröken kräs får nog ta på sig ett par handsak och anstränga sig lite till nästa gång.

Men, men kvällen var inte slut här, det var bara att skynda vidare ner till klubben för kl.18 var det agility igen...
Jag trodde ju Ticko skulle vara trött men icke..haha!!

Idag var det lite repetion på förra gången. Både Ticko och Dixie kutade över balansen utan problem, det gick nästan lite väl snabbt. Annars gick allt rktigt bra! Vi körde lite A-hinder. Sen fick vi börja träna lite bakombyte i tunneln, det var riktigt svårt och kräver mycket träning innan det kommer fungera fullt ut.. Men det ska vi fixa.
Passade på att fota mina älsklingar lite, nästa gång ska jag ta lite extra kort på Dixie också.

    

Nej nu måste sova snart..imorgon blir det fullt ös som vanligt!

Sov gott världen!!


0 kommentarer