Åtta månader ♡

Ja ni i måndags blev lillasyster åtta månader. I tisdags hade vi hembesök från bvc och i samband med det blev det vägning och mätning. Lillasyster väger nu 8310g och är 68 cm. Växer så det knakar. Vi kollade i storasysters hälsobok och jämförde lite för skoj skull och deras kurvor följer varandra väldigt likt, superkul ju! Storasyster vägde 8360g vid åtta och en halv månad. 

Lillasyster kryper nu mer än att åla och tar sig fram sittandes genom att skjuta in foten under sig. Hon klättrar och reser sig mot  a  l  l  t  . Öppnar lådor och skåp utan några som helst problem. Kan inte sitta stilla i matstolen i tre sekunder ens. Hon är med andra ord mer vild än tam och vi har minst sagt fullt upp med att passa på henne och hennes påhitt. 
I söndags fick hon till sin första bula och den som ni ser (även om det har gått ner lite nu) är rejäl. Men det skrämde inte henne det minsta från att klättra. Det är bara hönsmamman här hemma som är ett nervvrak numera. Haha! 

Hon har tappat lite av sin extremt stora aptit och vill inte ha lika mycket mat längre. Nu får hon nätt och jämt i sig en bruk, det som för bara någon vecka sedan nästan va för lite. Jag har läst att detta är väldigt vanligt i den här åldern så jag är inte det minsta orolig, hon äter ju ändå rätt mycket fortfarande. Och barn äter när dom är hungriga.

De senaste dagarna har blygheten mot nya personer eller personer hon inte träffar så ofta smugit sig på igen och hon är väldigt mammig och pappig. Gudfar Niclas och mormor går också väldigt bra. Annars är hon helst hos någon av oss.

Hon sover mer ofta hela nätterna nu, dock är hon något knöligare vid läggningarna nu och har lite svårare att komma till ro. Hon har knappt ro till att få i sig sin välling på kvällen. Extra kul blev det nu när vi sänkte botten i spjälsängen, det är ju så ofantlig kul att stå och hålla i sig i spjälorna och hoppa. Galna unge! 

Hon har fortfarande storlek 62/68 på kläder och storlek tre på blöjor. 

Några tänder har inte trängt igenom ännu men nu tror vi minsann att en verkligen är på gång! 

Det var en liten månadsuppdatering, det är snart dags igen men däremellan blir det en treårsuppdatering på storasyster ♡♡♡
1 kommentar