Jag behöver ett växthus..på riktigt!

.. det börjar minst sagt bli trångt både på uteplatsen och i köket med alla våra växter..
Och då har vi ändå inte planerat över alla plantor till egna krukor ännu 😅

Men det väldigt roligt att hela familjen har fått upp ögonen för att odla de senaste åren. Tjejerna har själva fått vara med och välja vad vi ska så för frön och dom är väldigt ihärdiga med att få vattna och se hur allt växer. 

I år valde Moa-Louise att odla majs och vattenmelon, Mira valde att plantera galet mycket paprika, det är hennes absoluta favorit grönsak så hon ville bara ha det. Förutom det har vi i år, gurka, körsbärstomater, sallad, ruccula, rädisor, sockerärtor, krusbär, vinbär  jordgubbar, smulgubbar, smultron, basilika och två olika chilisorter (en som ska ha en svag smak av kaffe och choklad, sjukt spännande) .. tror det var allt 😅

Förra året köpte vi ett sånt billigt litet växthus och oldade i, det var så mysigt att ha, jag äslakde det fast det var simpelt och billigt. Men det tog den dumma, elaka blåsten för oss och vi stod åter ingen med stora oldlings drömmar och inget växthus att odla i.
  
Så i år hade vi som plan att faktikst bygga ett riktigt växthus av gamla fönster...men tiden har liksom inte riktigt räckt till (Och så kom det ett hönshus emellan också 🤷‍♀️) .
    Men nu har vi kommit över ett parti med fönster och blivit lovade ett lass tegelstenar så nu har vi börjat skissa och planera, men i ärlighetens namn så vet jag inte hur långt vi kommer med det nu i sommar,  jag och Andreas har ju igen gemensam semester i år förutom de två dagar vi får ihop denna vecka när vi ska till Halmstad, så det blir kanske svårt att få ihop det. Det är ju så mycket annat man ska och vill hinna med också när man äntligen har semester och så ska man ju hinna just det att vara ledig och fri från måsten också. Men det vore verkligen en dröm. Hur många år har jag inte tjatat om det där efterlängtade växthuset nu liksom. 

Än så länge har det ju gått hyffsat bra med odlingarna utan växthus men som sagt det börjar bli trångt och trängre kommer det troligtvis bli i samma takt som allt växer. 

Bild på "växthuset" vi hade förra sommaren 

Men nästa år, ja nästa år då ska jag tusan ha mitt riktiga växthus och oj vad vi kan odla då!!

Odlar ni något? 
0 kommentarer