Pettson och Findus ♡

I torsdags spenderade vi dagen på Julita gård och hälsade på Pettson och Findus som håller till där.

Vi mötte upp mormor och morfar och gammelfarfar i stan på förmiddagen och åkte i samlad trupp ut till Julita. Så himla roligt att dom alla tre både kunde och ville följa med oss. ♡

Moa-Louise var så förväntansfull över att få träffa sagofavoriterna Pettson och Findus så vi gick därför direkt till Pettsons gård. Alla barn som samlats där fick först börja med att hjälpa Findus att leta reda på Pettson som låg och sov. Sen löpte aktiviteterna på och avlöste varandra, sång, uppvisning, kurragömma och muckeljakt var några av dem.
Moa-Louise tyckte att det var superkul att hänga med alla barn och Pettson och Findus. Mira var som vanligt full av spring i benen och hennes favorit på gården var nappträdet där barnen kan lämna sina nappar när de slutat använda dem. Hon ville plocka ner alla och ta med sig hem, haha! ;)

Vi åt lunch vid caféet som ligger i anknytning till Pettson gården och efter det lite kaffe och glass.
Därefter strosade vi runt ett par timmar och kollade de vackra trädgårdarna och alla hus och byggnader som dom har lyckats bevara så fint.
Jag fascineras så av hur dom levde förr och tycker att sånt är jätteintressant. Jag hade så gärna velat kunna resa tillbaka i tiden och fått spendera en dag som dom levde då. Som sagt väldigt fascinerande. Kanske inte helt otippat förundras jag mest över deras stall, hur de använde och skötte sina hästar, hur viktig roll hästarna hade i samhället då :)

Vi hade sån otrolig tur med vädret, det var varmt med fläktade ändå skönt, en perfekt dag för att orka. En väldigt lyckad och fin dag med andra ord!

0 kommentarer