Luciafirande ♡


Idag har jag och dom här två gullungarna varit lediga, men trots det ringde klockan lika tidigt som vanligt för idag vankades det luciatåg på förskolan redan klockan sju.

Det är nog bara en förälder som vet hur löjligt stolt man känner sig när man ser sina barn stå där och sjunga för full hals inför ett rum fullt av människor.  När man vet hur mycket tid dom har lagt ner på att öva på alla sånger och tränat in hur dom ska gå, hur dom ska ställa upp sig och i vilken ordning allt ska göras i repertoaren. Ja då är man som förälder obeskrivligt stolt.
Och fröknarna hade ordnat ett så mysigt luciatåg även i år, som man beundrar dem för deras oändliga tålamod med allting.
 I år kunde ju inte Andreas vara med och kolla på tjejerna eftersom han var på kurs och det kändes så tomt utan honom. Men vi hade turen att få med både mormor och Niclas istället.

Efter luciatåget åkte vi hem och laddade om en stund innan vi tog oss in till stan för att hälsa på min mormor och min farfar och lussa lite för dom. Det var så uppskatta, vi bjöd på lite hembakat, både lussebullar och pepparkakor och umgicks en stund med dom. Så underbart att ha lite tid ihop med dem, man har så ofta dåligt samvete över att man allt för sällan hinner åka och hälsa på dem när vardagen snurrar på i trehundra blås. Men idag va vi ju lediga och då får man verkligen passa på ♡

Efter det åkte vi vidare till stallet och fixade allt som skulle göras där. Sen blev det ridning för båda tjejerna. Idag gjorde vi en liten bana med bland annat två små hinder. Och tjejerna var så otroligt duktiga, Moa-Louise både travadeoch galopperade helt själv med sin lilla Mysan och hindren blev en klar favorit för henne, hon red över dem om och om igen. Det gjorde såklart även Mira men bara i skritt men hon var mer än nöjd med det ^^

Moa-Louise råkade dessvärre ramla av när Mysan tog ett jättesprång över ett av hindrena och först blev hon både rädd och ledsen och ville minsann aldrig hoppa igen. Men som man själv är fostrad så kastade jag upp henne direkt igen och sa åt henne att hoppa en gång till och då kom lyckan tillbaka. Nu pratar hon vitt och brett om hur hon vill börja hopptävla och vart hon ska hänga alla rosetter hon ska vinna, älskade unge ♡ Jag vet inte hur många gånger hon har frågat under kvällen när vi ska hoppa nästa gång.


När allt var klart i stallet blev det en sväng hem för lite lunch, vi hann få upp och klä granen och baka lite julgodis innan det var dags att åka tillbaka till stallet för att släppa in och natta hästarna.

Tjejerna älskar att få vara med och ta in hästarna och det blir alltid en lång procedur av godnattkramar och pussar till var och en av hästarna innan vi kan bege oss hemåtJag och tjejerna avslutade kvällen med en film och lite popcorn i sängen. Tjejerna får vara lediga även imorgon, då ska Andreas vara hem men för mig blir det jobb igen så nu ska jag ta och knipa igen dom gör grönbruna och sova ett par timmar.

Hoppas ni har haft en mysig Lucia ♡
0 kommentarer