Sagojul ♡

Igår eftermiddag passade vi på att åka en sväng till Kolmården där Sagojul äger rum, det är första året vi åker på Sagojul och vi  ville ju såklart passa på när vi har årskort. 


Vi hade egentligen tänkt åka som idag men insåg att det nog skulle vara betydligt mycket mer folk en lördag än en fredagkväll och dessutom känns det skönt att få en lördag hemma och hinna fixa och styra lite nu innan jul. Ikväll ska vi dessutom bygga pepparkakshus så det känns skönt att kunna ta det lugnt och förbereda inför det!! 

På Kolmården hade dom verkligen fått till en riktigt härlig julstämning, det var så fint pyntat med ljusslingor, granar och halmbalar överallt. Att det dessutom kommit lite snö som låg kvar på marken bidrog ju självklart med lite extra julstämning!!

 Det stod små torgbodar längs med gångstråken och vi köpte lite brända mandlar och annat gott att tugga på. Vi käkade kvällsmat i Bamses värld under värmefläktarna på uteserveringen, visst är det ändå lite mysigt att äta utomhus även på vintern, eller är det bara jag som tycker det!?


Tjejerna fick fylla små nät med fågelfrö som de fick med sig hem till småfåglarna hemma på gården. Superroligt! Vi kunde också läsa vilka fåglar som gillade vilka frön så nu får vi hålla kolla på vilka fåglar som kommer och hälsar på hos oss!!  Våra tjejer är ju väldigt fascinerande av alla sorters djur och vi matar redan småfåglarna här hemma sedan innan. Moa-Louise har till och med gjort en egen liten fågelstuga på dagis. Så i helgen ska självklart deras fröpåsar hängas upp i äppelträdet. 

Vi besökte även "Trollskogen" och fick titta på en spännande teater. Vi såg tomten lite på håll och det verkade räcka för tjejerna. Tomten är ju lite skräckblandad förtjusning för barn, iallafall våra, haha! 


Ja..det blev några timmar mysigt strosande i parken innan vi begav oss hemåt, supertrötta hela familjen. Tjejerna somnade nästan direkt i bilen på väg hem. 

Vi kommer med största sannolikhet besöka Sagojul nästa år igen! Har ni inte varit där så åk dit, det är absolut värt en besök!
  Moa-Louise ville åka dit varje jul resten av hennes liv, vi får sen vad hon säger om det när hon är 14-15 år ;)

0 kommentarer