Fyra månader ♡




Idag blev hon alltså fyra månader, våran lilla bebis.. Vi har haft lillasyster hos oss i fyra hela månader. F Y R A  M Å N A D E R !
Det känns helt galet, var det inte typ nyss hon föddes. Vart tar tiden vägen? Det går för fort. Jag vill spola tillbaka tiden lite och pausa så jag kan njuta lite till av bebistiden.

Vad har hänt senaste månaden då? 

Lillasyster vänder sig från rygg till mage och mage till rygg. Hon har också börjat med tappra försök att ta sig framåt men inte riktigt hittat varken styrkan eller tekniken där riktigt än.

 Hon sitter med stöd (t.ex. i matstolen med en kudde bakom) och vill gärna sitta upp och vara med. 
 
  Vi har tjuvstartat lite med att introducera nya smaker (som rekommenderas från fyra månader ålder) hon har bland annat fått smaka lite majskrokar och det har absolut gått hem. Igår kom nya "smak-nappen" med posten och den testades idag - dagen till ära - med päron som också fick godkänt av lillasyster. Nu är det bara att fortsätta med nya smaker. Superspännande! 

Lillasyster sover fortfarande hela nätterna (med undantag för någon enstaka knölnatt) och sover som tidigare nämnt i spjälsängen i tjejernas rum numera. Det har gått kanon och det känns som om båda tjejerna sover bättre när inte vi stör varandra. 

I övrigt är hon en glad liten skrutta den absolut största delen av tiden. Vi har dock börjat märka av att hon ibland kan bli något blyg/rädd för nya ansikten. Men det är ju en fas som i princip alla barn går igenom och enligt appen vi har om barns utveckling så är den fasen rätt vanligt förekommande vid fyra månader. 

Den va några rader om våran lilla skrutta..Jaa fyra månader...det är lite svårsmält faktiskt! ♡ 



0 kommentarer